• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Weekend actie: 5% korting op alles met de code: ACTIE

Een telefoonhouder voor je fiets, MTB of racefiets: handig of niet toegestaan?

Van universele tot waterdichte telefoonhouders

Nederland staat wereldwijd bekend als fietsland. Maar het is ook algemeen bekend dat je geen mobiele telefoon of tablet mag gebruiken tijdens het fietsen. De oplossing? Een telefoonhouder voor je fiets. Of is dit sinds de wetgeving van 2019 niet meer toegestaan? In dit artikel zetten wij van Mobile Supplies graag voor je op een rijtje waar je op moet letten bij het kopen van een mobielhouder voor je fiets, racefiets of MTB en lichten wij de veranderingen qua wetgeving sinds 1 juli 2019 toe.

Telefoonhouders voor de fiets

Wat zegt de wet?

Laten we beginnen met de wetswijziging. Volgens de wetgeving mag je sinds 1 juli 2019 geen elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers meer vasthouden tijdens het fietsen. Handsfree bellen en muziek luisteren mag nog wel. En het goede nieuws is: telefoonhouders zijn tijdens het fietsen op je gewone fiets, racefiets of MTB wel toegestaan. Tijdens het fietsen mag je jouw device ook besturen, wanneer de navigatie bijvoorbeeld toestemming vraagt voor een alternatieve route.

Waarom een smartphonehouder op de fiets gebruiken?

Heb je niet de behoefte om fietsnavigatie aan te schaffen, maar vind je een simpele vorm van fietsnavigatie toch wel handig? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon met je smartphone. Een smartphonehouder voor op je (race)fiets biedt dan de uitkomst. Daarnaast zijn ook je snelheid, de tijd en de afgelegde afstand tegenwoordig handig bij te houden op je mobiele telefoon. Een telefoonhouder is dus niet alleen praktisch, maar ook een stuk voordeliger, omdat je toch al een smartphone hebt.

Waar moet je op letten?

Inmiddels heb je besloten om tot de aanschaf van een telefoonhouder over te gaan. En nu? Er bestaan heel veel verschillende soorten smartphones en ook heel veel verschillende soorten telefoonhouders voor op de fiets. Denk bijvoorbeeld aan een universele telefoonhouder, wel of geen waterdichte telefoonhouder, verschillen qua prijs, etc. Wij zetten de belangrijkste dingen om rekening mee te houden voor je uiteen:

  1. Stuur- of framehouder
    De belangrijkste keuze om te maken. Wil je de telefoonhouder, net zoals een fietsnavigatie, op het stuur van je fiets bevestigen? Of vind je het handiger als de gsm houder op het frame van je fiets bevestigd wordt? Over het algemeen wordt meestal gekozen voor een stuurhouder, omdat je er dan vanuit praktisch oogpunt het meeste aan hebt.
  2. Formaat telefoon
    Het formaat van je telefoon is ook van belang om rekening mee te houden. Telefoonhouders zijn namelijk in verschillende maten verkrijgbaar.
  3. Waterdichtheid
    Soms komt het nou eenmaal voor dat je in de regen fietst. Sommige telefoonhouders zijn compleet waterdicht. Dé manier om ervoor te zorgen dat je smartphone tijdens een fietstocht geen waterschade oploopt.
  4. Stevigheid
    Tijdens het fietsen wil je er natuurlijk van verzekerd zijn dat je telefoonhouder inclusief telefoon op je fiets blijft zitten en niet onnodig gaat trillen. Let bij de aanschaf op de robuustheid en de stevigheid van de houder.
  5. Wel of niet opladen?
    Bij het maken van lange fietstochten of speciale tourtochten met de racefiets of MTB kan het handig zijn dat je je smartphone tijdens het fietsen gewoon kunt opladen. Sommige telefoonhouders beschikken over een extra functie, namelijk een USB lader. Zo laad je je telefoon gemakkelijk op met de bijbehorende powerbank.

Universeel of merkspecifiek?

En dan heb je nog de keuze om voor een universele telefoonhouder of een merkspecifieke telefoonhouder te gaan. Natuurlijk hebben merken als iPhone speciale telefoonhouders voor op de fiets. Maar er zijn ook een heleboel goede, universele telefoonhouders op de markt gebracht. Het grote voordeel van een universele telefoonhouder is dat meerdere mensen in het gezin de telefoonhouder kunnen gebruiken én de telefoonhouder ook nog steeds te gebruiken is wanneer je overstapt op een smartphone van een ander merk.

Speciale telefoonhouders voor de racefiets/mountainbike

Eigenlijk is elke telefoonhouder geschikt voor elke fiets. Dus voor een normale fiets, racefiets of MTB heb je geen andere telefoonhouder nodig. Wel kan het zijn dat je bij een dikker stuur van de MTB een speciale telefoonhouder nodig hebt.

Wil je het zeker weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij van Mobile Supplies helpen je graag bij het maken van de juiste keuze op het gebied van telefoonhouders voor je fiets. Wij verkopen verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Dus ook voor jou hebben we de perfecte telefoonhouder voor op je fiets, racefiets of MTB.

Aanbod telefoonhouders

Het aanbod aan telefoonhouders wisselt regelmatig. Hieronder vind je de meest actuele (universele) telefoonhouders voor op je fiets: