• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 850.000 klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  850.000+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Weekend actie! 5% korting op alles met de code: ACTIE

Zelf je smartphone repareren

Zelf repareren kan veel geld besparen.

Zelf een smartphone of tablet reparatie uitvoeren kan je zomaar flink wat geld besparen. Het is goed om vooraf voor je jezelf na te gaan of je de reparatie technisch gezien zelf kunt uitvoeren. Wij krijgen vaak de vraag van klanten of een bepaalde reparatie zelf uit te voeren is. Omdat wij niet weten hoe technisch iemand is, is deze vraag lastig te beantwoorden. Daarnaast is het ook nog zo dat sommige smartphone reparaties complex kunnen zijn, terwijl andere relatief eenvoudig zijn.

Stap 1: zelf vaststellen of je de reparatie zou kunnen uitvoeren.

Omdat je van jezelf toch het beste weet hoe technisch je bent, ben jij zelf ook de aangewezen persoon die kan vaststellen of je de reparatie wel of niet zelf kunt uitvoeren. Maar hoe kom je hier achter als je de reparatie nog nooit hebt uitgevoerd? Via YouTube is voor bijna elke reparatie wel een instructie filmpje te vinden. Na het kijken van een instructie filmpje kun je meestal goed inschatten of je de reparatie zelf kunt uitvoeren. Een voorbeeld van een iPhone 7 demontage fimpje:

Stap 2: bestellen van het benodigde onderdeel en eventueel gereedschap.

Wanneer je voor jezelf hebt vastgesteld dat je de reparatie zelf kunt uitvoeren is het tijd om het onderdeel te gaan bestellen. Bij MobileSupplies.nl vind je vrijwel elk onderdeel voor elke smartphone en tablet. Mocht je toch iets niet direct in onze shop terug kunnen vinden, laat het ons gerust weten. Wij hebben een groot netwerk van toeleveranciers over de hele wereld en kunnen bijna alles voor je bestellen. Je kunt natuurlijk ook zelf op onderzoek uit gaan naar onderdelen maar wij weten uit ervaring dat er behoorlijk wat kwaliteit verschillen in de aangeboden onderdelen zit. Wij hebben reeds 10+ jaar ervaring en weten precies waar de juiste onderdelen van de beste kwaliteit te vinden zijn.

Naast het onderdeel is goed gereedschap erg belangrijk. Als je slechts één reparatie gaat doen dan volstaat een simpel gereedschapsetje. Een voorbeeld hiervan: Gereedschap set 31 Delig PRO Voor sommige toestellen, bijvoorbeeld een Apple iPhone 7, heb je nog ander speciaal gereedschap nodig zoals een Pentalobe schroevendraaier.

Mocht je besluiten dat het zelf repareren van je mobiel voor jou geen optie, dan kun je ook altijd gebruik maken van onze eigen reparatie dienst. Omdat wij vrijwel alle reparatie onderdelen die we verkopen uit eigen voorraad leveren, kunnen wij reparaties ook altijd snel en vakkundig uitvoeren. Neem contact met ons op, of klik hier wanneer je vragen hebt over onze reparatie service.