• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Telefoonhouder voor in de auto? Zo koop je de juiste

Appjes beantwoorden, routes bepalen, muziek opzetten: het gebruik van je telefoon tijdens het autorijden is ten strengste verboden, tenzij veilig. Hoe je dat doet? Met een telefoonhouder. Monteren, klikken en je bent veilig op weg. Wij leggen je alle voordelen uit van telefoonhouders in de auto en tonen je de meest voorkomende soorten, van magneet- tot bekerhouder. Zodat jij een goede keuze kunt maken voor jouw telefoonhouder in de auto!

Telefoonhouder voor in de auto

5 redenen voor telefoonhouders in de auto

Een telefoon is meer dan een apparaat om mee te bellen: het navigeert ons de wereld over, voorziet ons van nieuws en streamt media en entertainment waar, wanneer en hoeveel we maar willen. Geen wonder dat we er ook in de auto druk mee zijn. Ondanks strenge wetten kun je een telefoon op een veilige manier gebruiken achter het stuur. Het enige dat je nodig hebt is een telefoonhouder. Waarom dat naast veiligheid nog meer een goed idee is? Wij zetten de belangrijkste redenen voor je op een rij:

  1. Minder afleiding
    Met een telefoonhouder zit je telefoon altijd op dezelfde plek. Wanneer je een oproep of bericht ontvangt, zie je dat direct. Zo hoef je niet te zoeken en schakel je eenvoudig tussen het verkeer en je telefoon.
  2. Handsfree bellen
    Zeg nou zelf: ook in de auto wil je bereikbaar zijn én de weg vinden. Met een telefoonhouder doe je dat veilig. Wanneer je telefoon in de houder zit, hoef je nooit meer te zoeken. Zo houd je je handen vrij en focus je op wat écht belangrijk is: het verkeer.
  3. Automatisch opladen van je telefoon
    Door navigatie en entertainment kan het snel gaan met de batterij. Het zoeken naar een snoer tijdens het rijden is nogal onveilig. Een beter idee is een telefoonhouder met oplaadfunctie. Zo raakt je telefoon onderweg niet leeg, maar juist vol én hoef je nooit te zoeken naar een snoer.
  4. Navigeert makkelijk
    Je telefoon is je reisleider. Het is handig om die altijd bij de hand te hebben. Met een telefoonhouder in de auto heb je de navigatie altijd op dezelfde plek en mis je nooit een afslag. Geen tijd om je route in te stellen? Gebruik de voice-optie.
  5. Snel toegang tot amusement
    Om slaap te voorkomen, of gewoon om de stemming erin te krijgen, is een lekker plaatje of podcast wat je nodig hebt. Met een telefoonhouder heb je snel toegang tot het entertainment.

Welke telefoonhouders zijn er?

Auto telefoonhouders zijn er in alle soorten: modellen voor op de ruit, in een bekerhouder of in een ventilatierooster. Wij leggen de vier meest populaire systemen aan je uit.

Voorruithouder

Voorruithouder (zuignap op de voorruit)

Dit is de meest voorkomende telefoonhouder in de auto. Je bevestigt de voorruithouder met een zuignap aan de binnenkant van je voorruit. De zuignap houdt je telefoon op ooghoogte, zodat je zo min mogelijk afdwaalt van de weg. Een makkelijke en goedkope oplossing. Grootste nadeel: deze houder neemt een deel van het zicht weg.

Ventilatierooster-houder

Ventilatierooster-houder

Deze telefoonhouder bevestig je op één van de ventilatieroosters. Je telefoon schuif je in klemmetjes of plak je op een magneet, belemmert het zicht een stuk minder dan de uitvoering met de zuignap en is net zo goedkoop. De houder valt bovendien een stuk minder op en er lopen geen onhandige kabels over het dashboard.

Dashboardhouder

Dashboardhouder

Het zicht én het luchtrooster liever vrij? De dashboardhouder bevestig je net als de voorruithouder met een zuignap, maar dan op het dashboard. Blijft netjes op zijn plek en blokkeert in tegenstelling tot het ventilatierooster geen luchtroosters. Nadeel: een kabel over het dashboard.

Bekerhouder

Bekerhouder

Heb je een bekerhouder in je auto? Ook daar past een telefoonhouder in. Het formaat pas je eenvoudig aan waardoor het op iedere bekerhouder past. Zo plaats je niets op je voorruit én niets op je dashboard. Geen blokkades en geen kabels. Nadeel: de bekerhouder is onbruikbaar.

Telefoonhouder met of zonder lader?

Een telefoonhouder met lader noemen we een actieve telefoonhouder. Deze heeft een ingebouwde laadfunctie via de 12V ingang. Zo is je telefoon altijd opgeladen bij aankomst van je bestemming. Een passieve lader is een telefoonhouder zonder lader. Deze zorgt voor stabiliteit maar heeft geen ingebouwde laadfunctie. Daardoor ligt de prijs een stuk lager. Wil je toch opladen? Gebruik dan je normale laadkabel, net zo makkelijk!

Universeel of voor een specifiek merk?

Telefoonhouders voor ieder toestel noemen we universele telefoonhouders. Deze verstel je zelf, zodat jouw toestel er precies inpast. Handig als je verschillende toestellen hebt of als je een auto deelt met anderen. Een toestel specifieke telefoonhouder is exact op maat gemaakt voor een specifiek type telefoon. Deze specifieke houder heeft uitsparingen speciaal voor dat type toestel, zodat je alle ingangen en knoppen optimaal gebruikt. Gunstig voor de bediening.

Telefoonhouder auto voor Samsung en iPhone

Er zijn verschillende telefoonhouders voor in de auto die je kunt gebruiken met je Samsung telefoon. Ditzelfde geldt voor iPhone’s. Bij beiden kun je kiezen voor een houder op de ruit, dashboard, ventilatierooster of de bekerhouder, maar niet van het eigen merk. Zowel Samsung als iPhone maken geen eigen-merk telefoonhouders. Bekende en goed beoordeelde merken telefoonhouders voor deze twee merken zijn Baseus en Belkin.

Best geteste telefoonhouders auto: Baseus en Belkin

Onder de best geteste telefoonhouders voor in de auto staan Belkin en Baseus bovenaan de lijst. Dit zijn hun topmodellen:

Baseus telefoonhouders

Baseus Gravity Car Mount

Deze universele lader met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bevestig je aan het ventilatierooster en is voorzien van een draadloze QI oplader. Hierdoor is je telefoon altijd opgeladen tijdens het rijden. Plaatsen en losmaken kan met één hand en ondanks (of dankzij) deze makkelijke bediening zit het toestel de hele rit strak en veilig.

Belkin telefoonhouders

Belkin telefoonhouder

Klemmen doe je in deze universele houder met één hand, losmaken met hetzelfde gemak. Voorzien van een draadloze QI oplader en een vrije rotatie van 180 graden naar links en rechts, waarmee je de telefoon in zowel de horizontale als de verticale stand kunt zetten, is deze houder handig voor navigatie-apps.

Heb jij al een telefoonhouder voor in de auto?

We hopen dat je door onze uitleg een keuze kunt maken voor de aanschaf van een telefoonhouder. Heb je specifieke vragen over telefoonhouders? Neem dan contact met ons op. Ook kun je bij ons terecht voor andere accessoires en toebehoren voor smartphones, maar ook voor tablets en wearables (smartwatches, fitness trackers).

Bekijk alle autohouders, of bekijk autohouders voor iPhone of autohouders voor Samsung.