• 15+ jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  15+ jaar ervaring
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Meer dan 1 miljoen klanten
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Software-update? Zo kun je je telefoon veilig updaten

Je wilt je telefoon natuurlijk zo lang mogelijk zonder problemen gebruiken. Als je telefoon snel en goed beveiligd is, heb je er het meest plezier van. Daarvoor zul je je telefoon regelmatig moeten updaten. Een update zorgt voor verbeteringen aan het besturingssysteem van je telefoon. Maar waarom is dat nodig? Hoe werken updates precies? En hoe weet je of jouw telefoon een update nodig heeft?

Zo kun je je telefoon veilig updaten

Waarom zijn er updates?

Updates zijn niet alleen nuttig, maar soms ook noodzakelijk. Dankzij een update beschikt je telefoon over de nieuwste functionaliteiten, waardoor je apparaat sneller werkt. Daarnaast heb je met nieuwe updates altijd ondersteuning van de leverancier. Verouderde software is gevoelig voor kwetsbaarheden, zoals cybercriminelen die data kunnen stelen of bestanden kunnen versleutelen. Als je software te oud is, kan de leverancier je niet meer helpen. Regelmatig je telefoon updaten voorkomt dit en zorgt ervoor dat je altijd een veilige versie hebt. Kortom, updates van de software van je telefoon zorgen ervoor dat je toestel beter presteert en dat je deze veilig kunt blijven gebruiken.

Hoe werken updates?

Er zijn twee soorten telefoonupdates: grote en kleine. Een grote update installeert de nieuwste versie van het besturingssysteem op je telefoon. Dat is het systeem waar je telefoon zelf op draait. Kleine updates halen kleine foutjes uit het systeem. Die foutjes worden ook wel ‘bugs’ genoemd. Van bugs merk je zelf meestal niet zo heel veel, behalve dat bijvoorbeeld de batterij van je telefoon sneller leeg gaat. Grote updates kosten vaak meer dan 100 mb, kleine minder dan 100 mb.

Zo check je je huidige versie en of je telefoon een update nodig heeft

Als je telefoon een update nodig heeft, dan krijg je hier meestal een melding van. Je kunt het vaak ook zelf checken. Dat doe je bij een Android-toestel als volgt:

  1. Open de Instellingen-app op je telefoon.
  2. Klik op Beveiliging.
  3. Check of je een update hebt.
    1. Klik op Google Beveiligingscheck als je wilt controleren of er een beveiligingsupdate beschikbaar is.
    2. Klik op Google Play-systeemupdate als je wilt controleren of er een systeemupdate voor Google Play beschikbaar is.
  4. Voer de stappen uit op je scherm.

De huidige versie van je Android-toestel check je zo:

  1. Open de Instellingen-app op je telefoon.
  2. Klik onderaan op Over de telefoon > Android-versie.
  3. Zoek je Android-versie, Android-beveiligingsupdate en het buildnummer.

Heb je een iPhone? Je controleert je huidige systeemversie en of je je telefoon moet bijwerken op deze manier:

  1. Klik op Instellingen.
  2. Klik op ‘Algemeen’.
  3. Klik op ‘Software-update’.
  4. Je ziet nu welke versie van iOS geïnstalleerd is en of je telefoon een update nodig heeft.

Veelgestelde vragen over het updaten van een telefoon

Hoe kan ik mijn telefoon updaten?

Hoe je je telefoon precies kunt updaten, ligt aan het merk en type toestel dat je hebt. Meestal kun je via de instellingen van je telefoon checken of je telefoon een update nodig heeft. Volg de stappen op je scherm en je telefoon zal de update vanzelf ondergaan. Kom je er niet aan uit? Bij Mobile Supplies kijken we graag met je mee. Neem bij vragen of problemen gerust contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik mijn Android-versie updaten?

Een Android-systeem updaten doe je als volgt:

  • Open de Instellingen-app op je telefoon.
  • Klik op Beveiliging.
  • Check of je een update hebt.
    • Klik op Google Beveiligingscheck als je wilt controleren of er een beveiligingsupdate beschikbaar is.
    • Klik op Google Play-systeemupdate als je wilt controleren of er een systeemupdate voor Google Play beschikbaar is.
  • Voer de stappen uit op je scherm.

Wat gebeurt er als je je telefoon niet update?

Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan. Voert je telefoon geen updates meer uit? Dan kun je het best een nieuw toestel kopen.

Hoe vaak moet je je telefoon updaten?

Het besturingssysteem van je smartphone dien je 2 tot 4 keer per maand te updaten. De apps die op je telefoon staan hebben iets vaker een update nodig, namelijk wekelijks. Houd er rekening mee dat je telefoon geen melding geeft als het tijd is om de apps op je telefoon te updaten; dit moet je zelf in de gaten houden.

Hoe lang krijgt mijn telefoon nog updates?

Hoe lang je telefoon nog updates krijgt, ligt aan het telefoonmerk en aan het type telefoon dat je van dit merk hebt. Een Samsung-telefoon biedt minstens 4 jaar updates, een Apple-toestel 5 jaar en Android-toestellen 2 jaar. Als je een nieuwe telefoon aanschaft, dan geeft de aanbieder meestal aan hoe lang er nog updates worden verwacht voor het toestel. Je weet dan hoe lang je het toestel nog veilig kunt gebruiken.

Waarom moet je je telefoon updaten?

Het is belangrijk om je telefoon regelmatig te updaten. Dat zorgt er namelijk voor dat je telefoon niet alleen snel en goed blijft presteren, maar ook dat het toestel beschermd blijft tegen hackers en virussen. Daardoor kun je je telefoon veilig blijven gebruiken.