• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Telefoon kwijt? Zo kun je je telefoon traceren

Een leven zonder telefoon: we kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Toch raken we dit dierbare bezit regelmatig kwijt. De ene keer vind je hem zo weer terug, de andere keer is het raak: gestolen of onvindbaar. Je bent niet alleen je telefoon kwijt, maar ook alle data, foto’s en appjes. Gelukkig zijn er allerlei handige manieren om je telefoon te traceren. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Telefoon kwijt? Zo kun je je telefoon traceren

Hoe werkt telefoon traceren

Vrijwel iedere moderne mobiele telefoon kun je op verschillende manieren traceren. De meest voor de hand liggende opties zijn GPS en Bluetooth. GPS betekent Global Positioning System en werkt met 24 satellieten die draaien in een baan om de aarde. Heb je een telefoon met GPS? Dan ontvangt deze via de satellieten de precieze locatie van jouw telefoon. Bluetooth is een ander verhaal. Dit is een verbinding tussen verschillende telefoons op een maximale afstand van 60 meter. Zo kun je met een andere telefoon kijken waar jouw telefoon zich bevindt, wat echter wel afhangt van de sterkte van het signaal. Per fabrikant zijn er ook mogelijkheden om een telefoon te traceren, zoals Apple met ‘Zoek mijn iPhone’ en Samsung met ‘Zoek mijn mobiel’.

Moet een telefoon aan of uit staan?

Om verbinding te maken via Bluetooth moet je telefoon aan staan. Pas dus op met een oude of snel leeggaande batterij. Hetzelfde geldt voor ‘Zoek mijn iPhone’. Voor ‘Zoek mijn mobiel’ van Samsung hoeft de telefoon niet aan te staan. Doe je aangifte en ga je met de politie op zoek naar je telefoon? Dan hebben ze een IMEI-nummer nodig waarmee ze je telefoon kunnen tracken. Dit vind je door #06# in te voeren in je telefoon. Voor opsporing via IMEI hoeft je telefoon niet aan te staan.

Je telefoon traceren

Telefoon traceren op iPhone

Telefoon traceren | iPhone

Heb je een iPhone? Dan kun je via icloud.com/find eenvoudig je telefoon opsporen. Dit kan op desktop maar natuurlijk ook op een andere mobiele telefoon als dat sneller gaat. Op deze website log je in met je Apple ID en je locatie komt in beeld.

Let op: zet de instellingen vooraf goed: Instellingen > Zoek mijn iPhone > inschakelen

Telefoon traceren op Samsung

Telefoon traceren | Samsung

Op een Samsung telefoon werkt het vrijwel hetzelfde: je gaat naar findmymobile.samsung.com en logt daar in met je Samsung account. Deze geeft je de locatie van je telefoon.

Ook hier geldt: zet de instellingen vooraf goed: Instellingen > biometrie en beveiliging > zoek mijn mobiel > inschakelen

Telefoon traceren via Google

Telefoon traceren | Google

Ben je je Android telefoon kwijt? Ook hier is een app voor. Anders dan bij Samsung en iPhone is dit meestal al ingeschakeld. Je telefoon opzoeken? Ga naar android.com/find, log daar in met je Google-account en vind je telefoon.

Toch de instellingen checken? Ga naar: Instellingen > beveiliging > locatie op afstand bepalen > inschakelen

Telefoon traceren | ‘Zoek mijn vrienden’ van Apple

Met een tracking-app kun je precies zien waar je contacten zijn. Handig als je wilt weten of er vrienden in de buurt zijn of als je graag je kinderen bij je in de buurt houdt. Hebben je contacten ook een iPhone? Dan kun je ze met de ‘Zoek mijn vrienden’ app opzoeken, op voorwaarde dat zij daar toestemming voor geven. Je kunt er dan voor kiezen om permanent te delen of voor een bepaalde tijd, net zoals je dat via Whatsapp doet met ‘live locatie delen’ (zie hieronder).

Telefoon traceren via Whatsapp

Telefoon traceren via Whatsapp

Het is ook mogelijk om via Whatsapp de locatie van een andere telefoon te achterhalen. Deze functie heet ‘Live locatie’ en gebruik je gedurende een tijd met een individuele chat of een groepschat. Je bepaalt dan zelf hoelang je dit deelt. Ook kun je op elk moment stoppen met delen. Wil je via Whatsapp je locatie delen? Controleer dan eerst de instellingen:

Ga naar: Instellingen > Apps & meldingen > Geavanceerd > App-machtigingen > Locatie > schakel Whatsapp in

Ga daarna naar de chat en tik op: toevoegen > locatie > delen live locatie

Stoppen met delen? Tik op: Stoppen met delen > STOP

Apple Airtags en Samsung SmartTag

Nooit meer naar je spullen zoeken? Met Airtag van Apple vind je alles binnen no-time terug. Dit werkt met losse ‘tags’, de genoemde ‘Airtags’. Deze maak je bijvoorbeeld vast aan je sleutels of aan je tas en ze verschijnen automatisch op je kaart in de ‘Zoek mijn’ app. Op deze app kun je overigens ook zien waar andere contacten of devices zijn.

Samsung heeft eenzelfde systeem: Samsung SmartTag. Hiermee vind je eenvoudig allerlei spullen terug via de ‘SmartThings’ app. Nog leuker: de tags van Samsung maken geluid, zo vind je al je spullen zeker terug. Of je maakt er een speurtocht van!

Heb je al een oplossing voor kwijtgeraakte telefoons?

We hopen dat je door onze uitleg voldoende informatie hebt voor het opsporen van je telefoon. Heb je specifieke vragen over telefoons of tag-systemen? Bel of mail ons dan. Ook kun je bij ons terecht voor accessoires en toebehoren voor smartphones, tablets en wearables (smartwatches, fitness trackers).