• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Zelf een screenprotector aanbrengen? Zo plaats je die stap voor stap

Zoals je wellicht weet beschermt een screenprotector het scherm van jouw smartphone tegen krassen, sterretjes en barsten. Dagelijks stop je je telefoon in je broekzak of in je handtas, waardoor de kans op krassen toeneemt. Dat gebeurt geleidelijk, dus na verloop van tijd zul je zien dat je scherm steeds meer krassen bevat en je telefoon daardoor lastiger leesbaar wordt. Ook neemt de waarde van je toestel af, wanneer je deze van plan bent te verkopen. Door het gebruik van een screenprotector bescherm je je toestel dus. Nog niet overtuigd van een screenprotector? Lees dan hier onder de voor- en nadelen van screenprotectors.

Screenprotector zelf plaatsen of laten plaatsen?

Afhankelijk van hoe handig je bent, kun je een screenprotector voor je Samsung, Apple of LG telefoon zelf plaatsen, of je laat hem plaatsen. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je screenprotector perfect is aangebracht, laat hem dan door onze eigen reparatiedienst plaatsen. Denk je dat je de skills zelf hebt, dan kun je dit uiteraard zelf doen. Weet wel, het laten plaatsen van een screenprotector biedt ook meteen garantie op een juiste plaatsing. Zo weet je zeker dat de screenprotector juist is aangebracht en er geen vuil of lucht onder het glas kan komen.

Stap voor stap een screenprotector plaatsen

Om vuil en lucht tussen het scherm en de screenprotector tegen te gaan, is het van belang dat de screenprotector op de juiste manier wordt aangebracht. Pas dan is jouw telefoon optimaal beschermd tegen krassen en barsten. Ook voorkom je door het juist aanbrengen van de screenprotector eventuele problemen met je touchscreen. Niets zo vervelend als een smartphone die niet (goed) meer reageert natuurlijk. Hieronder stap voor stap instructies hoe je dit zelf doet.

Stap 1: Handen wassen

Vet en viezigheid zijn je grootste vijanden bij het aanbrengen van een screenprotector. Je wilt immers voorkomen dat er stof of vingerafdrukken tussen de protector en het scherm van je telefoon komen. Die blijf je namelijk iedere keer zien. Daarom start je altijd met het wassen van je handen. Een goede tip daarna is het opruimen van je werkplek, zodat je de volgende stappen voor het plaatsen van de screenprotector eenvoudig kunt doorlopen.

Stap 2: Het scherm schoonmaken

De tweede stap is het grondig schoonmaken van het scherm van je telefoon. Wanneer je een screenprotector bestelt wordt deze meestal geleverd met twee verschillende doekjes. Het idee van beide doekjes is dat ze in een bepaalde volgorde gebruikt worden, zodat je telefoonscherm volledig schoon en vetvrij is.

WET en DRY doekjes

Je start met het reinigen van het scherm met het alcoholdoekje, vaak aangeduid met een “1” of met “WET” op de verpakking. Met dit doekje veeg je het scherm goed schoon en let je erop dat er geen vuil, viezigheid of vingerafdrukken achterblijven. Wanneer je telefoonscherm helemaal schoon is, haal je het 2e doekje, aangeduid met “2” of “DRY” uit de verpakking. Dit doekje zorgt ervoor dat het scherm helemaal droog is, zodat de screenprotector tijdens het bevestigen beter hecht met het telefoondisplay.

Soms wordt er nog een extra sticker meegeleverd. Deze sticker, ook wel “dust absorber” genoemd, zorgt ervoor dat eventuele kleine stofdeeltjes verwijderd kunnen worden. Die blijven namelijk plakken aan de sticker. Het gebruik van de dust absorber is simpel, plak hem op je scherm waar je kleine stofdeeltjes ziet, en haal hem er meteen weer vanaf. Dit kun je op verschillende plekken herhalen waar nodig.

 Dust absorber sticker

Stap 3: De beschermfolie verwijderen

Pas als je display écht helemaal schoon is, leg je je telefoon stabiel neer en haal je de screenprotector uit de verpakking. Aan een van de hoeken van de screenprotector zit een klein label waarmee je de beschermfolie van de protector verwijderd. De kant waarop deze folie is bevestigd, is ook meteen de kant die je zometeen op je scherm plaatst. Wanneer je de beschermfolie hebt verwijderd, mag je de screenprotector absoluut NIET meer aanraken. Pak de screenprotector daarom vast aan de zijkanten met je vingertoppen.

Stap 4: Juist positioneren van de screenprotector

Het juist positioneren en aanbrengen van de screenprotector is essentieel. Om er zeker van te zijn dat de screenprotector juist op het scherm geplaatst wordt, leg je je telefoon horizontaal voor je neer. Je pakt de screenprotector ook horizontaal vast met beide handen aan de zijkanten en positioneert deze boven je telefoon (nog niet erop plakken!).

Stap 5: Screenprotector aanbrengen en laten hechten

De laatste stap! Als de screenprotector op het oog netjes uitlijnt met het scherm, verplaats je de screenprotector langzaam naar beneden. Laat de screenprotector zo vlak mogelijk, overal tegelijk het display raken en leg hem neer. Wacht vervolgens even met aandrukken. Je zult nu zien dat de screenprotector zichzelf aan het scherm begint te hechten.

Screenprotector aanbrengen 

Als de screenprotector op het scherm is geplaatst, kun je met de droge doek of onze lamineer tools eventuele lucht of luchtbellen onder de screenprotector naar de zijkanten vegen. Probeer het optillen van de screenprotector en weer bevestigen te voorkomen, of te minimaliseren. Hoe vaker je hem loshaalt, hoe minder de hechting.

Enkele tips & tricks

Het plaatsen en aanbrengen van een screenprotector is niet moeilijk, zeker niet wanneer je onderstaande tips gebruikt:

  • Zorg voor een schone en opgeruimde werkruimte.
  • Was je handen! Vieze handen zorgen voor vingerafdrukken.
  • Verwijderen kleine stofdeeltjes een (bijgeleverd) sticker.
  • Schakel je telefoon uit en voorkom dat je telefoonscherm aanspringt tijdens het reinigen.
  • Gebruik je telefoon ongeveer 1 uur na plaatsen niet. Laat de screenprotector rustig hechten aan je display.
  • Haal de screenprotector niet (te vaak) los. Dit vermindert de hechting.
  • Heb je veel last van (zwevende) stofdeeltjes? Ga dan naar de badkamer en zet een hete douche aan voor ongeveer 5 minuten. De waterdamp in de badkamer zorgt ervoor dat er minder stofdeeltjes in de lucht blijven hangen. Zo kun je met behulp van water je screenprotector aanbrengen.
  • Lucht onder het glas van je screenprotector haal je weg door voorzichtig met je vingertoppen (of met een van onze lamineer tools) de lucht naar de zijkant van je scherm te duwen. Zo duw je als het ware de luchtbellen onder de screenprotector vandaan. Doe dit niet met een bankpas of creditcard, dit kan namelijk krassen op de screenprotector veroorzaken.