• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Alles wat je moet weten over de refurbished telefoon

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een refurbished telefoon. En dat is natuurlijk niet voor niets. Een refurbished toestel, ook wel gereviseerd genoemd, is enerzijds zo goed als nieuw en anderzijds een stuk goedkoper dan een nieuwe smartphone. Maar wat is refurbished nou precies? Welke toestellen zijn als refurbished model verkrijgbaar? En wat is eigenlijk het verschil met tweedehands? Alles wat je moet weten over de refurbished telefoon lees je in dit artikel.

Gradatie A, B en C van refurbished mobiele telefoons

Wat is refurbished?

De Engelse term ‘refurbished’ betekent in het Nederlands gerenoveerd of gereviseerd. Een refurbished smartphone is net zoals een tweedehands telefoon al eerder gebruikt. Het verschil tussen tweedehands en refurbished is dat een refurbished iPhone of Samsung eerst opgepoetst en opgeknapt wordt, alvorens deze opnieuw verkocht wordt. Een refurbished telefoon wordt dus helemaal gecontroleerd en worden waar nodig onderdelen vervangen.

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Het proces van de refurbished mobiel van Mobile Supplies ziet er als volgt uit:

  1. Controleren
    Bij binnenkomst wordt de mobiele telefoon grondig geïnspecteerd door onze technici.
  2. Renoveren
    Eventuele defecte onderdelen van de iPhone of Samsung worden vervangen door nieuwe onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw scherm, een nieuwe batterij, etc.
  3. Hercontrole
    Om zeker te weten dat het probleem opgelost is, checken we de mobiele telefoon nog een keer.
  4. Reinigen
    Is de telefoon technisch helemaal in orde verklaard? Dan krijgt deze een professionele reinigingsbeurt.
  5. Graderen
    De waarde van de refurbished iPhone of refurbished Samsung wordt aan de hand van cosmetische productcondities bepaald. Gradaties lopen van A t/m C.
  6. Verkoopklaar
    De refurbished smartphone is weer zo goed als nieuw en dus klaar voor de verkoop.

Verschillende gradaties van een refurbished smartphone

Een refurbished iPhone of Samsung wordt in verschillende gradaties aangeboden. De indeling is gebaseerd op de kwaliteit: krasjes, deukjes en andere onvolkomenheden. We onderscheiden de volgende gradaties:

  • Grade A
    Grade A telefoons zijn nauwelijks van de nieuwe variant te onderscheiden, oftewel ze zijn zo goed als nieuw. Aan de buitenkant tref je nauwelijks gebruikerssporen aan.
  • Grade B
    Dit zijn licht gebruikte telefoons. Aan de buitenkant kun je enkele gebruikerssporen (ondiepe kras, klein deukje in de behuizing) aantreffen waardoor deze iets minder mooi zijn dan een refurbished telefoon met gradatie A. Product technisch zijn deze toestellen helemaal in orde.
  • Grade C
    Toestellen met gradatie C zijn zichtbaar gebruikt. Denk aan krasjes en deukjes in de behuizing. Maar ook deze producten zijn technisch helemaal in orde.

De verschillen in gradatie geven ook meteen de verschillen in prijs weer. Een grade C refurbished iPhone 7 of iPhone 8 is een stuk goedkoper dan een grade A refurbished iPhone 7 of 8.

2dehands iPhone vs refurbished iPhone kopen

Mensen die liever niet al teveel geld uitgeven aan een iPhone kiezen automatisch voor een 2dehands iPhone. Het nadeel aan een 2dehands iPhone, en dan met name particulier, kopen, is dat je niet weet in wat voor staat het toestel verkeert. Ben je op zoek naar een toestel dat in een goede staat verkeert? Kies er dan voor om een refurbished iPhone te kopen. Want nee, refurbished is niet hetzelfde als tweedehands. Wij zetten de verschillen voor je uiteen:

  • Fysieke staat
    Neem je een 2dehands iPhone over? Dan wordt er vaak alleen maar gekeken naar de uiterlijke staat van het toestel en niet naar de technische staat. Refurbished toestellen worden in tegenstelling tot tweedehands toestellen grondig onderzocht en waar nodig vernieuwd.
  • Garantie
    Meestal heb je bij een refurbished iPhone de mogelijkheid tot garantie en dit betekent dus meer zekerheid.
  • Klantenservice
    In tegenstelling tot bij een tweedehands toestel heb je na het aanschaffen van een refurbished iPhone (7, 8, 10, 11, xs of xr) wel recht op klantenservice. Met vragen of opmerkingen kun je altijd bij ons terecht.

Het kopen van een refurbished iPhone biedt dus zeker voordelen ten opzichte van een 2dehands iPhone.

Refurbished Samsung

Niet alleen de iPhone modellen, maar ook de Samsung modellen zijn populair als het gaat om refurbished toestellen. Waar de lagere prijzen doen vermoeden dat er iets mis is met de refurbished Samsung, is het tegenovergestelde juist waar. Kies je voor een refurbished Samsung van Mobile Supplies, dan kies je voor een refurbished smartphone die streng gecontroleerd en gereviseerd wordt.

Kies voor jouw refurbished toestel voor Mobile Supplies

Voor de beste refurbished iPhone of Samsung ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons ben je verzekerd van een refurbished mobiel die voldoet aan alle aspecten op het gebied van uiterlijk en techniek. Wil je meer weten over de voordelen van een refurbished toestel of heb je een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien je graag van een passend advies.

Actuele refurbished telefoons

Het aanbod aan refurbished telefoons wisselt dagelijks. Hieronder vind je een aantal toestellen die regelmatig als refurbished of gereviseerd aangeboden worden: