• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Beste powerbank voor je telefoon kopen?

Alles wat je moet weten over de powerbank

Tegenwoordig gaan we niet meer op pad zonder onze smartphone en/of tablet. We kunnen er natuurlijk ook veel meer mee doen dan alleen bellen of whatsappen. Denk aan muziek luisteren, online bestellen, films kijken of navigeren. Het enige nadeel is dan wel dat de batterij veel sneller leeg gaat. En wanneer je dan geen stopcontact in de buurt hebt, wordt het er ook niet gemakkelijker op. Maar er is een oplossing: de powerbank.

Alles wat je moet weten over de powerbank

Een powerbank voor je telefoon of tablet is een oplader die je overal kunt gebruiken. Een powerbank is eigenlijk een soort van externe batterij waarmee je apparaten die op een accu werken kunt opladen. Maar hoe weet je nou wat de beste (draadloze) powerbank is voor jouw telefoon? En hoe werkt een powerbank eigenlijk? Mobile Supplies zet alles wat je moet weten over de powerbank graag voor je op een rijtje.

Hoe laad ik een powerbank op?

Een powerbank laad je op met een USB laadkabel en in de nieuwste gevallen met een USB type C laadkabel. De snelheid waarmee je powerbank wordt opgeladen, is afhankelijk van drie factoren:

  • Capaciteit
    Elk apparaat heeft een aantal mAh (capaciteit) nodig om te worden opgeladen. mAh drukt uit hoelang (in uren) de batterij een bepaalde stroom (mA) kan geven. Het werkt net zoals bij benzine eigenlijk, hoe groter het aantal liters dat in de tank past, hoe verder de auto kan rijden. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer stroom de powerbank kan geven, maar ook hoe langer het duurt voordat de powerbank is opgeladen.
  • Laadsnelheid
    Laadsnelheid wordt uitgedrukt in ampère. Bij de powerbank specificaties staat altijd een getal met daarachter een A. Hoe hoger dit getal, hoe meer energie de powerbank kan opnemen.
  • Voeding
    Je laadt een powerbank sneller op met een adapter via het stopcontact dan via je laptop of computer. Een powerbank met een lage capaciteit heeft een laadstroom van 1 ampère. Zwaardere powerbanks vragen om 2 ampère of meer.

Powerbank specificaties

Hoe werkt een powerbank?

Zo, je powerbank is helemaal opgeladen. Een powerbank werkt eigenlijk heel eenvoudig. Het enige dat je niet moet vergeten is een oplaadkabel. Zodra je telefoon of tablet leeg is, sluit je deze aan op je powerbank. Druk daarna op de aan/uit knop van de powerbank, waarna deze start met opladen. Hoe lang het duurt voordat je mobiele apparaat is opgeladen, is afhankelijk van de capaciteit van je powerbank. Daarover lees je verderop meer. Over het algemeen duurt het ongeveer één uur voordat je Samsung, iPhone of ander merk smartphone is opgeladen met een powerbank.

Hoe lang gaat een powerbank mee?

Powerbanks zijn verkrijgbaar in verschillen qua capaciteit (mAh). Je kunt eenvoudig berekenen hoe vaak je de powerbank kunt gebruiken voordat de externe batterij volledig leeg is. Voorbeeld: je hebt een externe batterij van 5600 mAh en een telefoon met een batterij van 1440 mAh, dan kun je jouw telefoon 3,5 keer opladen. 5600 mAh gedeeld door 1440 mAh is namelijk 3,8.

Welke powerbank is de beste voor mijn telefoon?

Welke powerbank je het beste voor je iPhone, Samsung of andere smartphone of tablet moet kopen, is afhankelijk van een aantal factoren:

Capaciteit

Elk mobiel apparaat heeft een andere accucapaciteit. De accucapaciteit is afhankelijk van de hoeveelheid stroom dat het apparaat gebruikt. Een laptop of tablet gebruikt veel meer stroom dan een smartphone. Wil je een powerbank kopen? Dan is het dus van belang om te weten om wat voor mobiel apparaat en de bijbehorende capaciteit het gaat. De capaciteit van een smartphone is gemiddeld 2500mAh en van een laptop 15000mAh.

Soort powerbank

Powerbanks zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld een draadloze powerbank die het laadproces zonder bedrading mogelijk maakt. Wil je je powerbank zelf het liefste zonder stopcontact opladen? Kies dan voor een powerbank op zonne-energie. De powerbank op zonne-energie werkt met een klein zonnepaneel: dé powerbank voor een lange reis of een meerdaags festival.

Rendement

Het rendement is een belangrijke factor bij een powerbank. Wanneer een powerbank 10.000mAh heeft, wordt dit nooit helemaal overgezet naar jouw mobiele apparaat. Er gaat namelijk altijd energie verloren tijdens het laadproces. De nieuwste powerbanks hebben vaak een rendement van ongeveer 90%. Dit betekent dat ongeveer 10% mAh verloren gaat tijdens het laadproces.

Aansluiting

Over het algemeen heeft een powerbank twee aansluitingen: een USB (USB-C) en een mini-USB aansluiting. De micro-USB aansluiting is bedoeld om je powerbank te kunnen opladen in het stopcontact of je laptop. De USB-aansluiting wordt gebruikt als uitgang en stroombron voor je mobiele apparaten.

Kwaliteit

Powerbanks worden in het "Verre Oosten" gemaakt. En daar worden veel powerbanks jammer genoeg onder slechte omstandigheden gemaakt, zonder controle op de kwaliteit van het product. Deze powerbanks zijn over het algemeen erg goedkoop, maar ook helemaal niet veilig. Bij Mobile Supplies verkopen we alleen powerbanks met het internationaal erkende TUV / TÜV gecertificeerde Sicherheits / GS keurmerk en ben je dus verzekerd van een veilig product dat onder de juiste omstandigheden is geproduceerd. De powerbanks met dit keurmerk zijn door de Duitse Warenwet gecontroleerd en gekeurd op veiligheid en kwaliteit.

Powerbank met TUV of GS keurmerk

De beste powerbank voor je Samsung of iPhone is dus enerzijds afhankelijk van de capaciteit van jouw smartphone en anderzijds van jouw wensen en voorkeuren op het gebied van de powerbank.

Welke powerbank mag ik meenemen op vakantie?

De meeste mensen schaffen een powerbank aan om deze vervolgens mee op reis/op vakantie te nemen. Maar wist je dat niet elke powerbank mee mag in het vliegtuig? Let hier dus op, voordat je in het vliegtuig stapt. Er gelden namelijk een aantal regels:

  • Je mag maximaal twee powerbanks meenemen
  • De powerbanks mogen samen een capaciteit van maximaal 27.000 mAh hebben
  • Neem de powerbank(s) altijd mee in je handbagage

De uiteindelijke regels voor powerbanks in het vliegtuig zijn per luchtvaartmaatschappij anders. Dus houdt hiervoor altijd de regels van de betreffende luchtvaartmaatschappij aan.

Mobile Supplies voor advies

Grote powerbank of kleine powerbank, goedkope powerbank of dure powerbank, draadloze powerbank met zonnepaneel of een powerbank met een USB-C aansluiting? Vind je het na het lezen van het bovenstaande artikel toch nog moeilijk om de beste powerbank voor jouw telefoon uit te kiezen? Geen probleem. Neem gerust contact op met Mobile Supplies. Onze professionele medewerkers staan graag voor je klaar en helpen je met het maken van de juiste keuze qua powerbank.