• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Zo werkt een audio bluetooth FM transmitter in de auto

Een FM transmitter is de meest eenvoudige manier om via bluetooth of de AUX-aansluiting in je auto naar jouw favoriete muziek te luisteren. Het is een handige accessoire die eigenlijk niet mag ontbreken wanneer je een wat oudere auto(radio) hebt. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een audio bluetooth FM transmitter in de auto.

audio bluetooth FM transmitter

Het probleem

Wanneer je een wat oudere auto rijdt, is de kans groot dat je nog een auto of een autoradio hebt zonder een bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Oude autoradio’s beschikken namelijk vaak niet over al die moderne technieken en aansluitingen. Vervelend, want een bluetooth verbinding geeft je niet alleen de mogelijkheid om muziek te streamen, maar ook om handsfree te bellen.

De oplossing: een audio bluetooth FM transmitter

Bij Mobile Supplies hebben we dé oplossing: een audio bluetooth FM transmitter. Een FM transmitter is een apparaat dat muziek van bijvoorbeeld je telefoon of tablet uitzendt op jouw autoradio. Je creëert als het ware een eigen radiozender die alleen heel lokaal (in jouw auto) te ontvangen is.

Hoe werkt een FM transmitter?

Bij een bluetooth FM transmitter is het belangrijk dat je bluetooth verbinding maakt met de transmitter. Op deze manier weet de transmitter welke muziek afgespeeld moet worden. Wij vertellen je stap voor stap hoe je en FM transmitter moet aansluiten:

  1. Stroomvoorziening
    Een FM transmitter moet worden voorzien van stroom. Een 12v aansluiting is dus noodzakelijk. Plug de transmitter in de sigarettenaansteker. Zet het contact aan, zodat de transmitter verbinding kan maken.
  2. Verbinding tussen transmitter en smartphone
    Maak bluetooth verbinding met de audio bluetooth FM transmitter. Zodra de transmitter aanstaat, kun je verbinding maken met je smartphone. Het fijne is dat, wanneer je eenmaal succesvol verbonden bent met de transmitter, je smartphone automatisch wordt herkend.
  3. Selecteer een frequentie op de radio
    Selecteer op je radio sowieso een frequentie die je nooit luistert. Kies voor een frequentie die vrij is of die slecht bereikbaar is. Welke frequentie dat is, is per provincie of gebied verschillende, maar vaak zijn lage frequenties (onder 90.0 FM) of hoge frequenties (boven 103 FM) vrij. Wanneer je een bepaalde frequentie gekozen hebt, herkent de transmitter deze, ook wanneer je de auto opnieuw start.
  4. Selecteer dezelfde frequentie op de transmitter
    De FM transmitter heeft een led scherm waar de frequentie op getoond wordt. Zorg ervoor dat de transmitter op dezelfde frequentie staat als de autoradio. Draai op de transmitter naar rechts om de frequentie op te voeren. Heb je dezelfde frequentie gevonden? Druk dan de knop van de transmitter voor twee seconden in ét voilà: jouw muziek wordt afgespeeld via de autoradio.

De voor- en nadelen

Een audio bluetooth FM transmitter biedt zowel voor- als nadelen. Wij zetten beide voor je uiteen:

Voordelen

  • Waar ook ter wereld speel je je eigen muziek af in de auto.
  • Een transmitter is vaak voorzien van oplaadpoorten, waardoor je meerdere toestellen tegelijk kunt opladen.
  • Je hoeft maar één keer verbinding te maken met de transmitter.
  • Je kunt meerdere toestellen aan het apparaat koppelen.
  • Met een transmitter kun je ook telefoongesprekken aannemen, waardoor je handsfree kunt bellen.
  • Je hoeft je bestaande autoradio niet uit te bouwen (en/of te vervangen).

Nadelen

  • Over het algemeen is de geluidskwaliteit via een FM transmitter minder goed.
  • In Nederland (en België) heb je te maken met een overvolle FM-band, waardoor er weinig vrije frequenties beschikbaar zijn. Met als resultaat dat je kans hebt op storingen.
  • Zoals aangegeven kan een frequentie per gebied of provincie verschillend zijn. Dus wanneer je 100 km gaat rijden, bestaat de mogelijkheid dat je meerdere keren moet overschakelen naar een andere frequentie.

Welke audio bluetooth FM transmitter is het beste?

Bij Mobile Supplies hebben we verschillende audio bluetooth FM transmitters in ons assortiment. Bekijk de specificaties van de diverse transmitters of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.