• 15 jaar ervaring
  • Meer dan 1 miljoen klanten
  • Gratis verzending NL
  • Betaal achteraf
  •  1 Miljoen+ klanten
  •  Betaal achteraf
  •  Gratis verzending NL
  •  Gratis verzending NL
  •  Betaal achteraf
Nu 5% korting op alles met de code: ACTIE

Welk soort telefoonhoesje past bij jou?

Wij leggen het je uit

Vallen, schuren, schaven, tikken, morsen... in een druk leven loert er op elk moment gevaar voor je telefoon of tablet. Voor het beschermen van je handheld is een telefoonhoesje dan ook een eerste levensbehoefte. Wij leggen je alle soorten telefoonhoesjes voor: van modellen tot materialen en opties.

1. Kies je telefoonhoesje: modellen

Bij het kiezen van een soort telefoonhoesje kijk je eerst naar het model: wil je een open of dichte hoes? Wil je ruimte voor pasjes, of heb je liever een strak design? Kortom: welk model telefoonhoesje is het beste voor jou?

Book case hoesje

Book case

De naam zegt het al: dit soort telefoonhoesje heeft de vorm van een boek. Het beschermt de voor- en achterkant en is vaak van leer of kunstleer. In een ‘book case’ bewaar je minstens twee pasjes waardoor je pinpas altijd veilig is. Handig: de luxe uitvoering van een book case heeft een standaard waarmee je de telefoon makkelijk neerzet als je kijkt naar een video op liggend formaat. Nadeel: het iedere keer moeten openklappen voor gebruik.

Back cover hoesje

Back cover

Opnieuw maakt de naam het waar: een ‘back cover’ bedekt alleen de achterkant en soms de zijkant van je telefoon. Hierdoor hoef je niet, zoals bij de book case, het hoesje open te klappen. Helaas mist deze cover daardoor wel de bescherming voor het scherm. Dit los je eenvoudig op met een screenprotector.

2-in-1 telefoonhoesje

2-in-1 hoesje

Die namen, daar hebben ze over nagedacht. Het ‘2-in-1 hoesje’ is een liefdesbaby van de twee hiervoor: een book case met daarin een back cover die je makkelijk terugzet met een magneet. Veel bescherming en veel ruimte, maar niet de slankste en redelijk wat werk om uit te klappen.

S-view cover

S-view cover

Dit hoesje heeft een ‘raampje’ in de flap en is speciaal ontworpen voor Samsung telefoons. Zo heb je de bescherming van een book case maar kun je toch snel spieken wie er belt, welk bericht er binnenkomt, hoe laat het is en hoeveel batterij je nog hebt.

Sportarmband telefoonhoesje

Sportarmband

Of je nu loopt of fitnest: met de ‘sportarmband’ blijf je tijdens elke workout bereikbaar en voorzien van de beste muziek. Je draagt de band, met handig elastiek, om je arm of heup. De handige sluiting beschermt tegen weer en wind.

Etui of pouch voor je telefoon

Etui / Pouch

Met een etui of pouch geef je een telefoon de aandacht die het verdient: warm, veilig en elegant. Je telefoon is in een ‘etui’ of ‘pouch’ beschermd tegen krassen, val- en stootschade en past perfect om het toestel. Met een koortje haal je de telefoon er makkelijk uit. Nadeel: uit het hoesje is je telefoon kwetsbaar.

Flipcase hoesje

Flipcase

Een variant op de book case die je telefoon volledig beschermt. Het hoesje klap je open wanneer je wilt bellen en zit zo niet in de weg. Nadeel: wanneer je belt hangt er een oppervlakte ter grootte van je telefoon onder je telefoon: of je vindt dit charmant, of je vindt dit niks.

Telefoon bumper

Bumper

Ben je fan van het design? Pronk je graag met je nieuwe toestel? Dan is de ‘bumper’ iets voor jou! Dit hoesje bedekt alleen de randen van je telefoon zodat de voor- en achterkant zichtbaar blijven. De kans op beschadiging blijft aanwezig, maar is met een screenprotector snel opgelost.

Telefoon skins

Skins

Je telefoon beschermen maar liever geen hoesje? Neem dan een skin. Deze sticker plak je aan de achterkant van je telefoon, vaak met één vakje voor pasjes. Zo geef je de achterkant van je telefoon snel een andere kleur en blijft de rest van het design intact. Nadeel: geen bescherming aan de voor- en zijkant.


2. Kies je telefoonhoesje: materialen

Nu je weet welke functie je nieuwe telefoonhoesje krijgt, ga je op zoek naar het materiaal dat past bij jou en je telefoon: hard of zacht? Kunst of echt leer? Aluminium of een stofje?

Telefoonhoesje hard kunststof

Hard kunststof

Hoesjes van hard kunststof zijn er in alle kleuren en maten, zijn zeer sterk en geven een hoogwaardige bescherming aan de achter- en zijkant. Door de perfecte pasvorm sluit het toestel strak aan. Enig nadeel: breekbaar.

Telefoonhoesje zacht kunststof

Zacht kunststof

De zachte variant zorgt door zijn flexibiliteit voor demping en extra grip en beschermt tegen achter- en zijkant. Is iets minder sterk en stevig dan hard kunststof. Je kiest bij zacht kunststof voor siliconen (buigzaam) of tpu kunststof (stevig).

Telefoonhoesje leer

Leer

Voor kwaliteit, luxe en stijl zit je met leer goed. Leer voelt prettig aan en past precies om je telefoon zonder dat het dik of zwaar is. Verkrijgbaar in verschillende prijsklassen waarbij altijd de vuistregel: hoe hoger de prijs, hoe meer kwaliteit. Goedkoop is vaak duurkoop.

Telefoonhoesje kunstleer

Kunstleer

De neppe variant doet vaak niet onder voor echt leer. Het is dan ook een zeer populair materiaal, verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen, van koeienhuid tot slangenprint. Slijt wel sneller en kan goedkoop aanvoelen. Weer geldt: goedkoop is duurkoop.

Telefoonhoesje stof

Stof

Geeft veel grip en voelt zacht aan. Komt vintage over, maar is een prima bescherming van je toestel. Nadeel: materiaal raakt snel uit vorm en gaat dus niet lang mee.

Telefoonhoesje aluminium

Aluminium

Is je telefoon je grote liefde? Vertroetel hem of haar met een aluminium hoesje. Dit robuuste materiaal maakt van bescherming een prioriteit. Ook nog eens fraai uitgevoerd. Nadeel: aluminium hoesjes vallen vaak in het hogere segment.


3. Kies je telefoonhoesje: opties / functies

Een hoesje is er niet alleen voor de bescherming of blits, maar heeft soms meer functies. Wil je meer pasjes kwijt? Moet je lang van huis zonder oplader? Wil je opbotsen tegen waterschade?

Telefoonhoesje met pasjes

Pasjes

Ruimte voor pasjes maakt een tas of portemonnee overbodig. Zo houd jij je handen vrij voor andere zaken, zoals appen met je vrienden. Met genoeg vakjes kun je er je pinpas, rijbewijs én OV-chipkaart in kwijt: alles wat je nodig hebt! Let wel goed op je telefoon, want zonder toestel ben je direct alles kwijt.

Waterdicht telefoonhoesje

Waterdicht

Bel je in bad of onder de douche? Zet je vaak een muziekje aan in de badkamer? Of doe je actief aan watersport? Dan is een waterdicht hoesje geen overbodige luxe. Er zijn zelfs hoesjes waarmee je onder water kunt filmen!

Telefoonhoesje met magneetsluiting of drukknoop

Magneetsluiting / drukknoop

Wil je rust, of leg je de telefoon een tijdje weg? Dan is een magneetsluiting of drukknoop handig. Zo blijft je telefoon stevig dicht en goed beschermt tegen schade. Je hebt hoesjes met een ingebouwde magneet, een magneetsluiting met een lip, of een drukknoop-sluiting.

Ingebouwde screenprotector

Ingebouwde screenprotector

Dit gebruik je om je scherm krasvrij te houden en te beschermen tegen vallen. In goed Nederlands een ‘schermbeschermer’. Je legt hiermee een beschermende laag over je bestaande scherm, vaak gemaakt van plastic of glas. Nadeel: met plastic lever je iets in op de helderheid van je scherm.

Telefoonhoesje met window view

Window view

Bij een hoes om je telefoon (book case en flip case) zie je niet direct wat er op je scherm staat. Een ‘window view’ is de oplossing. Dit is een venster met de meest relevante informatie van je telefoon: zo zie je wie er belt, hoe laat het is en wat het weer doet.

Telefoonhoesje met ingebouwde accu

Ingebouwde accu

Gaat je batterij snel leeg? Neem dan een hoesje met ingebouwde accu, waarmee je de batterijduur van je telefoon flink verlengt. Dit hoesje is vaak groter en dikker maar gaat langer mee: handig voor onderweg.

Telefoonhoesje geschikt voor draadloos opladen

Draadloos opladen

Nog niet alle telefoons doen aan draadloos opladen. Een speciale hoes geeft uitkomst: met de Qi-techniek in het hoesje laad je een toestel draadloos op.


Welke telefoonhoesje is het beste?

Met zoveel opties zit er vast een hoesje bij dat past bij jou en je toestel. Je kunt bij Mobile Supplies terecht voor alle modellen en materialen telefoonhoesjes: of je nu op zoek bent naar een book case, flip case, hoesje van stof, leer of helemaal waterdicht.

Bekijk snel al onze telefoonhoesjes!